Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
23.07.2015.

Projekt Matice hrvatskih sindikata - Priručnik za sindikalnu edukaciju

U sklopu Europskog socialnog fonda - Jačanje socijalnog dijaloga projekta Matica hrvatskih sindikata razvila je projekt čija je svrha jačanje organizacijskih vještina i kapaciteta sindikalnih udruženja te unapređenje i osiguranja održivosti socijalnog dijaloga. Aktivnosti koje se provode u sklopu projekta usmjerene su na održavanje edukacija za sindikalne povjerenike o temama koje su vezane uz područja radnog prava, pitanja kolektivnih ugovora, uloge sindikalnih organizacija u društvu i drugim srodnim sadržajima vezanima uz posebna pitanja iz područja socijalnog dijaloga.

više...
novost-slika
17.07.2015.

Objavljeni konačni rezulati građanske Inicijative "Za referendum - Naćete bez naroda"

U četvrtak, 16. srpnja 2015. održana je tiskovna konferencija na kojoj je građanska inicijativa "Za referendum - Naćete bez naroda" objavila rezultate prikupljanja potpisa.
Od potrebnih 381.709 potpisa prikupljeno je 340.000 potpisa po svakom referendumskom pitanju.

više...
novost-slika
04.07.2015.

Poziv na „Ulični referendum solidarnosti s građanima i građankama Grčke“

Povodom trenutne teške gospodarske situacije u Grčkoj, sutra 05. srpnja 2015.godine na Europskom trgu u Zagrebu (blizu Trga bana Jelačića, stara Vlaška) u 12:00 sati održati će se simbolički referendum na temu potpore referendumu grčkog naroda.

više...
novost-slika
02.07.2015.

Priopćenje za javnost - Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju

Obavještavamo vas da smo od Ministarstva zdravlja danas, 02. srpnja 2015. dobili priopćenje za javnost u kojem je navedeno da se resorno ministarstvo odlučilo na donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, umjesto izmjena i dopuna postojećeg, što će se zajedno s izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, realizirati po redovnoj umjesto hitnoj proceduri.

više...
novost-slika
29.06.2015.

Druga faza praćenja primjene Zakona o radu

Poštovani članovi,
na sastanku Zajedničkog tijela za praćenje primjene Zakona o radu dogovoreno je da će se primjena Zakona o radu pratiti polugodišnje.
Podsjećamo da je sadašnji Zakon o radu stupio na snagu 7. kolovoza 2014. te ste podatke za razdoblje u prvoj fazi praćenja i to od kolovoza 2014. do siječnja 2015. slali početkom godine

više...
novost-slika
24.06.2015.

Sretan vam Dan državnosti !

Poštovani članovi,

vama i svim građanima Republike Hrvatske čestitamo 25. lipnja - Dan državnosti !

više...