Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
18.09.2014.

Problemi isplate putnih trošova u KBC Split

Problemi isplate putnih troškova u KBC Split prisutni su godinama no sada su medicinske sestre koje su zakinute u isplati stvarnih putnih troškova odlučile podnijeti tužbe i tražiti naknadu materijalne štete.

više...
novost-slika
16.09.2014.

Gostovanje predsjednice Glavnog vijeća Anice Prašnjak u emisiji HRT radia -"Izaberi zdravlje"

Istaknute teme današnje emisije HRT radia "Izaberi zdravlje" bile su nezadovoljstvo zdravstvenih djelatnika koje proizlazi temeljem Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, smanjivanje listi čekanja, ukidanje dodataka u zdravstvu.

više...
novost-slika
03.09.2014.

Medijske aktivnosti HSSMS MT

O položaju i problemima medicinskih sestara i tehničara u javnosti se osvrnula i Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara koja je ujedno i predsjednica Podružnice OB Varaždin Vlasta Vuković Hoić koja je dana 26. kolovoza 2014. dala intervju za novine Varaždnske vijesti te se osvrnula na teške uvjete rada, niže plaće , smanjene koeficijente i uskraćene dodatke koje pogađaju medicinske sestre.

više...
novost-slika
28.08.2014.

Novosti u radu Sindikata

Problemi u hrvatskom zdravstvenom sustavu odavno su već poznata tema javnosti i medija, a teške situacije s kojima se ovih dana susreću zdravstveni djelatnici, medicinske sestre, medicinski tehničari još više podsjećaju javnost i nadležne da je vrijeme da se napokon počinje rješavati alarmantno stanje u zdravstvu na koje već godinama jasno upozoravamo.

više...
novost-slika
08.08.2014.

Novi Zakon o radu stupio na snagu 8. kolovoza 2014.

Nakon što je saborska većina 15. srpnja donijela i izglasala novi Zakon o radu, od danas počinje primjena istoimenog zakona unatoč kritikama sindikata, poslodavaca i radnika koji smatraju da će novi ZOR još više ugroziti njihova prava.

više...
novost-slika
04.08.2014.

Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara svim članovima Sindikata kao i svim građanima Republike Hrvatske upućuje iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.