Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
16.12.2014.

Sastanak pregovaračkih odbora za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

U ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine okupili su se pregovarački odbori sindikata i resornog Ministarstva kako bi raspravili o prijedlozima Vlade, a u svezi izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

više...
novost-slika
14.12.2014.

13. prosinac 2014. - sastanak Tijela HSSMS MT i press konferencija "Veliki problemi u zdravstvenim ustanovama - jesmo li u kolapsu sustava?"

U subotu, 13. prosinca 2014. godine u dvorani Ugostiteljsko turističkog učilišta u Zagrebu održan je važan sastanak Tijela HSSMS MT; Glavno vijeće, Nadzorni odbor i Predsjedništvo na kojem se raspravljalo o trenutnim pregovorima o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

više...
novost-slika
03.12.2014.

Izložba Guercino – svjetlo baroka organizirana u suradnji Muzeja za umjetnost i obrt

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu organizira veliku izložbu talijanskog majstora baroknog slikarstva – Giovanija Francesca Barbierija, zvanog Guercino (Cento, 1591. – Bologna, 1666.).
Izložba Guercino – svjetlo baroka prilika je za predstavljanje značajnog dijela opusa jednog od najcjenjenijih baroknih slikara.

više...
novost-slika
02.12.2014.

Sastanak Zajedničkog povjerenstva za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Dana 01. prosinca u 10:00 sati održan je sastanak Zajedničkog povjerenstva za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja na kojem su se rješavali upiti iz zdravstvenih ustanova, a sve u svrhu reguliranja prava radnika iz radnog odnosa.

više...
novost-slika
01.12.2014.

Seminar "Primarna zdravstvena zaštita"

U subotu, 29. studenog 2014. godine održan je seminar na temu „Primarna zdravstvena zaštita“ koju je održala Predsjednica Povjerenstva HSSMS MT za primarnu zdravstvenu zaštitu Dajana Subić te upoznala prisutne sa konkretnom situacijom u sustavu zdravstva koja se odnosi na primarnu zdravstvenu zaštitu i pritom se osvrnula na probleme s kojima se susreću medicinske sestre koje upravo i rade na radnim mjestima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

više...
novost-slika
01.12.2014.

Zdravstveni radnici - žrtve smrtonosnog virusa ebole

Epidemija smrtonosnog virusa ebole započela je krajem ožujka 2014. godine, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) do 14. studenog 2014. oboljelo je 14413 ljudi, a 5177 je umrlo.

više...