Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
27.11.2014.

Obavijest o isplati razlike naknade plaće za vrijeme korištenja godišnjeg odmora

U javnosti su se pojavila različita tumačenja u svezi obračuna i isplate razlike plaće za vrijeme korištenja godišnjeg odmora pa slijedom toga smatramo da je potrebno istaknuti određene činjenice u svrhu vjerodostojnosti.

više...
novost-slika
27.11.2014.

Pravo na jubilarnu nagradu

S obzirom na brojne upite naših članova, a u svezi ostvarivanja prava na jubilarnu nagradu donosimo Vam pojašnjenje prema kojem se, prema mišljenju našeg Sindikata, na radnike primjenjuje povoljnije pravo, što znači da osnovica za isplatu jubilarne nagrade iznosi 1.800,00 kn za 2013. i 2014. godinu.

više...
novost-slika
27.11.2014.

Seminar "Zaštita na radu i sindikalno organiziranje i informiranje" u Tuheljskim toplicama

U periodu od 20. studenog do 22. studenog 2014. održan je treći po redu ove godine seminar na temu «Zaštita na radu i sindikalno organiziranje i informiranje».
Kao i do sada seminar je održan u Termama Tuhelj u organizaciji Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara.

više...
novost-slika
21.11.2014.

Sastanak sa Upravom OB Pula

Dana, 18. studenog 2014. održan je konstruktivan sastanak u Općoj bolnici Pula, u svezi isplate materijalnih prava radnika u 2014. godini.
Na sastanku su prisustvovali predstavnici pravnog i ekonomskog tima bolnice zajedno sa ravnateljicom Irenom Hrstić te u ime HSSMS MT Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak, odvjetnica Margita Plažanin i Predsjednica Podružnice OB Pula Suzana Rossmanith.

više...
novost-slika
17.11.2014.

Nastavak pregovora u zdravstvu

Nakon što je odgođen sastanak Pregovaračkih odbora zakazan u utorak 11. studenog 2014. isti se održao u petak, 14. studenog 2014. na kojemu su ugovorne strane nastavile pregovarati o spornim temama pregovora.

više...
novost-slika
12.11.2014.

Pregovarački odbor sindikata u zdravstvu uputio dopis Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu financija i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava

Pregovarački odbor sindikata u zdravstvu uputio je dopis Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu financija i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u kojem su iznijeta obrazloženja temeljem kojih je zaključeno da se pregovori ne vode u dobroj vjeri.

više...