Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
21.05.2015.

Obavijest članovima u vezi Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Poštovani članovi,

slijedom održanih radnih sastanaka u Ministarstvu zdravlja, a u vezi Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama o obveznom zdravstvenom osiguranju i Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti donosimo vam vijesti o sudjelovanju našeg sindikata koji je dio radne skupine u vezi navedenih zdravstvenih zakona.

više...
novost-slika
19.05.2015.

Referendumska pitanja Inicijative "Za referendum"

Inicijativa "Za referendum" održala je 18. svibnja 2015. tiskovnu konferenciju, na kojoj su objavljena referendumska pitanja za koja će se prikupljati potpisi birača od 30. svibnja 2015. do 13. lipnja 2015.

više...
novost-slika
14.05.2015.

Nova građanska inicijativa "Za referendum"

„Za referendum“ naziv je građanske inicijative koja je pokrenula akciju prikupljanja potpisa za referendum kojim će se tražiti smanjivanje broja potpisa birača potrebnih za raspisivanje referenduma na 200.000 potpisa te prikupljanje potpisa birača na svakom prikladnom mjestu na kojem je moguće održati javno okupljanje.

više...
novost-slika
12.05.2015.

Gostovanje Predsjednice Glavnog vijeća u HRT emisiji Sudio 4

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak gostovala je u HRT emisiji Studio 4 te je tom prilikom istaknula važnu ulogu i odgovornost medicinskih sestara u poboljšanju i očuvanju zdravlja ljudi.
Predsjednica Glavnog vijeća također se osvrnula na tešku situaciju u sustavu zdravstva te probleme s kojima se medicinske sestre suočavaju u profesionalnom radu.

više...
novost-slika
12.05.2015.

Čestitamo Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva tradicionalno se obilježava svake godine 12. svibnja, u znak sjećanja na rođenje začetnice modernog sestrinstva, Florence Nightingale , engleske bolničarke koja je povećanjem higijenskih uvjeta smanjila smrtnost ranjenika u Krimskom ratu 1850-ih, te se zato smatra utemeljiteljicom modernog sestrinstva.

više...
novost-slika
11.05.2015.

Čestitamo 24. obljetnicu osnutka Sindikata

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara osnovan je 11. svibnja 1991. kada se javila potreba, a time je i pokrenuta inicijativa za osnivanjem posebnog strukovnog sindikata medicinskih sestara zaposlenih u sustavu zdravstva koji će se boriti za bolja materijalna prava medicinskih sestara – tehničara, a ujedno i promovirati struku i istaknuti važnu i vrijednu ulogu, svih vas, medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji se svakodnevno brinete i pomažete onima kojima je pomoć najpotrebnija.

više...